Жега от пустинята Сахара връхлетя Европа! Необичайно юнските температури в идните

...
Жега от пустинята Сахара връхлетя Европа! Необичайно юнските температури в идните
Коментари Харесай

Жега от Сахара върхлита Европа

Жега от пустинята Сахара връхлетя Европа! Необичайно юнските температури в идните дни ще доближат 45 градуса по Целзий, предизвестяват синоптици, представени от " Сън ".

Във Франция се притесняват да не се повтори лятото на 2003 година, когато починаха 15 000 души повече от нормалното, което бе обвързвано с адските горещини. Във Франция тогава бе записана температура от 41,5 градуса на 21 юни 2003 г. 

" Последните прогнози не оставят подозрения, че се задава нов народен връх ", разгласи френският синоптик Гийом Возника, с прогнози за 45 градуса в южните градове Ним и Карпентрас в петък. 

Испански метеоролог предизвести в Туитър - " Адът идва ", поради предстоящите в страната температури към 45 градуса. В 30 провинции в страната е отправено предизвестие за огромни горещини, като в 17 от тях има оранжев код. " Към жегата в четвъртък се прибавя още горещина ", написа " Ел Паис ". 

Най-голям скок - към 4-5 градуса в съпоставяне със сряда, е плануван към Сарагоса, Тарагона и по протежението на река Ебро. Най-високи температури бяха регистрирани през вчерашния ден в Билбао - 39,6 градуса на летището, в Палма де Майорка - 39,2 градуса. 

Въздух от пустинята Сахара тази седмица накара термометрите на континента да подскочат до рекордни за интервала стойности в Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Германия, Люксембург, Холандия и Швейцария. 

Затова във вторник туристи в Рим и Париж избраха да се разхлаждат в градските фонтани вместо плануваното разглеждане на забележителностите на Вечния град и Града на светлината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР